Zuid Amerika 2009 reisverhaal 

Sabbatical, wat een mooie mogelijkheid om een langere periode verlof te nemen. Nadat we in 2003 al drie maanden zijn weggeweest naar Chili, Bolivia, Peru en Ecuador, besluiten we in 2009 weer lang op reis te gaan.

Dat er ondertussen kinderen in ons leven zijn gekomen kan ons niet weerhouden wederom voor een periode van drie maanden naar Zuid Amerika te gaan. De kinderen zijn bij vertrek 2 en 4 jaar, we zoeken deze keer niet de hoge Andes of diepe Amazone op maar bezoeken Argentinië en de kuststrook van Brazilië. 

We vertrekken bij een temperatuur van -10 graden en landen in Buenos Aires Argentinië bij een temperatuur van 30 graden boven nul, de reis is begonnen! 

De stad Buenos Aires is een heerlijke stad om even te acclimatiseren, we verblijven daar een hele week. Daarna reizen door naar Codorba waar we in een ver afgelegen Estancia verblijven, een zelfvoorzienende boerderij waar we helemaal tot rust kunnen komen. De reis brengt ons verder langs, Salta, Tilcara, Pellegrini waarna we in Puerto Iguazú ons Argentinë deel van de reis eindigen. Hier ligt op de grens met Brazilië een van ’s werelds grootste watervallen, Cataratas del Iguazu. 

We vervolgen onze reis door Brazilië langs Salvador, het eiland Boipeha, Lencois en trekken langs de kust in noordelijke richting langs Praia do Pipa, Canoa Quebrada en Fortaleza. Na een tussenstop van 3 dagen in Sao Paulo vliegen we weer terug naar huis. 

Op onze landenpagina’s van Argentinië en Brazilië zijn onze uitgebreide reisverhalen te lezen. 

Heb je vragen over deze reis, of specifiek onze reiservaring met de kleine kinderen? Neem dan gerust contact met ons op. 

René en Jacqueline